Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Megye:
Település:
Irányítószáma:
7632
Címe:
Melinda u. 23.
Telefonszáma:
72/410-596
Faxszáma:
72/410-596
GPS koordinátái:
É 46°04480 K 18°21281
Webcíme:
www.jngszi-pecs.hu
E-mail címe:
postmaster[k.u.k.a.c]pjngszi.t-online.hu

1990:Az OKISZ kizárólagos jogutódjaként létrejön a Magyar Iparszövetség Oktatási Központ Kft. (MIOK), amely 1992-ig csak felnőttképzést folytatott.

1992: Egyedi kísérleti engedély alapján elindult a nappali tagozatos szakképzés. Ugyanebben az évben a MIOK Kft. létrehozza a MIOK Alapítványt, mely a későbbiekben fenntartója és működtetője lesz a Pécsett, Szegeden és Miskolcon megnyitott tagiskoláknak.

1997: Pécsett megkezdi működését a MIOK Kézműves Iskola.

2001: Iskolánk jelenlegi épületeibe költözik (Melinda utca, Apáczai Cs. J. krt.), valamint a közös igazgatású intézmény, augusztus 29-én a Vígszínházban tartott évnyitón, felveszi a József nádor nevet. A névadó védnökségét Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg – József nádor ükunokája –, a zászlóanyaságot felesége, Habsburg-Lotharingiai Krisztina vállalta.

2002: Elindul az első alapműveltségi képzés (9. osztály), kezdetben pályaorientáció nélkül, 2007-től viszont kereskedelmi és vendéglátó pályaorientációval.

2005: A budapesti gimnáziumi tagozat megjelenésével az intézmény új neve MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola lesz.

2007: Pécsett is kezdetét veszi az esti gimnáziumi képzés.

2008: A fenntartó úgy dönt, hogy a tagiskolák váljanak térségükben önálló közoktatási intézménnyé, így a három vidéki városban egy-egy új non-profit kft. alakult, a leendő iskolák fenntartóiként, melyek létrehozták saját iskoláikat. Az új fenntartó Pécsett a MIOK Dél-dunántúli Régió Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft., néven jött létre, mely megalapította a Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskolát ugyanazon a helyen, változatlan személyi összetétellel.

2009: A Melinda utcai székhely és az Apáczai telephely mellett új telephely nyílik a Baranya megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Fiatalkorúak Börtönében, ahol esti tagozaton elindul a 9. osztályos képzés.

Az iskola folyamatosan alakította ki tradícióit. Ezek közül kiemelkednek a Házi tanulmányi versenyek, a különböző szakmai, és a névadónkhoz kötődő pályázatok, a József Nádor Napok, Gulyásparti, a Sportnapok.
Változtás a statisztikában 2016. május hónaphoz képest: -50%

További iskolák:

Európai Üzleti Szakközép- és Szakiskola

Forrás Szakiskola és Általános Iskola

Nagy László Gimnázium

Dr. Berze Nagy János Körzeti Általános Iskola

Dél - Zselic Középiskola Zrínyi Miklós Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola

BMÖ Nagy László Gimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma

Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola